Verschillende soorten maatwerk kartonnen dozen

Als je op zoek bent naar kartonnen dozen op maat, dan is het belangrijk om te weten welk type doos (en FEFCO code) het beste past bij jouw product- en verzendingsbehoeften. Al onze dozen hebben een gestandaardiseerde FEFCO code om eenvoudig het soort en ontwerp doos weer te geven. FEFCO staat voor de "Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé", wat zich vertaalt als de Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten. Deze codes worden gebruikt om een specifiek type kartonnen doos of verpakking te identificeren zonder lange beschrijvingen. De codes zijn universeel, wat betekent dat ze overal ter wereld worden gebruikt, hierdoor kun je dus ook voor internationale verzendingen eenvoudig het juiste type kartonnen doos kiezen. Wij bieden verschillende FEFCO-codes aan, waaronder FEFCO 0201, FEFCO 0203, FEFCO 0110, FEFCO 0409 en FEFCO 0401. Wij bieden dozen op maat aan die zijn gebaseerd op deze FEFCO-codes. We kunnen de dozen aanpassen aan de specifieke afmetingen en vereisten van jouw producten, zodat ze veilig en beschermd worden verzonden. Bekijk hieronder de verschillende soorten kartonnen dozen en voorkom dat jouw dozen niet goed passen. Weet je niet zeker welke doos het beste bij je past, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wikkeldoos/meubeldoos

FEFCO 0409

Wikkeldoos / Meubeldoos

Heeft u goederen met een lage hoogte die verpakt moeten worden? Dan is de FEFCO 0409 uitermate geschikt. Deze wikkeldoos is ideaal voor het verpakken van goederen met een lage hoogte. FEFCO 0409 dozen worden vaak ingezet voor het verpakken van boeken of bijvoorbeeld tafelbladen of (houten)planken.

Minimale & maximale afmetingen

 • Minimaal 300 mm, maximaal 2400 mm
 • Minimaal 50 mm, maximaal 2399 mm
 • Minimaal 10 mm, maximaal 300 mm
Vouwdoos openslaande klep

FEFCO 0203

Vouwdoos overslaande klep

De vouwdoos overslaande klep (FEFCO 0203) is een stevigere variant van de klassieke vouwdoos (FEFCO 0201) en is ook een vouwdoos. Bij de FEFCO 0203 worden de kleppen over elkaar heen gevouwen. Hierdoor is de FEFCO 0203 nog steviger.

Minimale & maximale afmetingen

 • Minimaal 125 mm, maximaal 850 mm
 • Minimaal 50 mm, maximaal 900 mm
 • Minimaal 125 mm, maximaal 600 mm
Vouwdoos

FEFCO 0201

Vouwdoos

FEFCO 0201 dat is de officiële benaming van de meest gebruikte doos in de wereld. De FEFCO dozen zijn de internationale standaard die binnen Europa gebruikt wordt, maar deze dozen staan ook wel bekend als de vouwdoos (de Amerikaanse benaming). De FEFCO 0201 heeft aan beide kanten twee kleppen die vervolgens met tape aan elkaar bevestigd kunnen worden zodat de inhoud goed beschermd is. *Let op, bij de vouwdoos dient de lengte maat groter te zijn dan de breedte maat.

Minimale & maximale afmetingen

 • Minimaal 125 mm, maximaal 850 mm
 • Minimaal 50 mm, maximaal 900 mm
 • Minimaal 125 mm, maximaal 600 mm
postdoos/kruismap

FEFCO 0401

Postdoos / Kruismap

De FEFCO 0401 doos staat ook wel bekend als postdoos of verzenddoos. Deze doos komt het meeste voor in de busjes van bezorgdiensten. Doordat deze doos is gemaakt om zo weinig mogelijk kreukels of deuken te krijgen is die perfect geschikt voor verzendingen. Wil je dus goederen gaan versturen via de bezorgdiensten dan is de FEFCO 0401 doos een absolute aanrader.

Minimale & maximale afmetingen

 • Minimaal 250 mm, maximaal 3000 mm
 • Minimaal 150 mm, maximaal 1200 mm
 • Minimaal 10 mm, maximaal 200 mm
Kartonnen plaat

FEFCO 0110

Kartonnen plaat

De vreemde eend in de bijt is de FEFCO 0110 kartonnen doos. De reden is simpel, dit is namelijk geen kartonnen doos maar een golfkartonnen plaat. De FEFCO 0110 wordt dan ook veelvuldig gebruikt als bijvoorbeeld, afdekplaat of tussenlegvel zodat goederen stevig en goed beschermd op een pallet blijven staan. Hoe dikker de plaat hoe betere bescherming deze biedt.

Minimale & maximale afmetingen

 • Minimaal 100 mm, maximaal 2800 mm
 • Minimaal 100 mm, maximaal 6000 mm

Bestellen van dozen toch wat lastig? Vraag het ons!

Wij hebben een zeer groot scala aan kartonnen dozen, zoals de Amerikaanse vouwdoos, wikkeldozen, postdozen, meubeldozen en kartonnen platen. Toch kan het af en toe lastig zijn om in te schatten welke doos het beste bij jouw goederen past. Onze vakspecialisten helpen je graag bij het zoeken naar de juiste doos op maat. Geen enkele soort doos is ons te gek!